Psihoterapie pentru adulți

 

Despre mine

Sunt psihoterapeut cu orientare psihodinamică, în practică privată din anul 2008, în Cluj. Am urmat formări în Terapia cognitiv-comportamentală, Hipnoză ericksoniană și Abordarea psihodinamică a tulburărilor de personalitate, abordarea Masterson, în cadrul Institutului Internațional Masterson Australia (http://www.disordersofself.com/index.php/training).  Sunt specializată în terapia adultului, iar munca mea este supervizată îndeaproape de Dr. Kent Hoffman.

Câteva cuvinte despre Abordarea Masterson:

Abordarea Masterson este o formă de psihoterapie psihanalitică care integrează teoria atașamentului, teorii ale dezvoltării, și teoria relațiilor de obiect, cu date empirice recente din domeniul cercetării neurobiologice. Această abordare oferă o lentilă extrem de utilă pentru înțelegerea diferitelor structuri de personalitate, și a modului în care aceste structuri au evoluat din anumite interacțiuni repetitive, în dinamica relațiilor timpurii de viață, cu principalele figuri de atașament.

Înțelegerea structuriilor de personalitate și răspunsul sensibil la nevoile emoționale ale persoanei care caută ajutor conduc la o formă de terapie care presupune o durată mai lungă, dar care este extrem de eficientă pentru persoanele cu probleme de încredere în sine și care întâmpină dificultăți în relații.

Câteva citate care descriu munca terapeutică mai bine decât aș putea să o fac eu:

”Atâta timp cât vei putea vorbi persoanei care vine la terapie despre ceea ce este important pentru ea, se va simți în siguranță. Cuiva îi pasă suficient de mult și este preocupat să o asculte și să lucreze cu ea.”

”Terapeutul este un fel de om de serviciu. Sunt multe aspecte cu care persoana care vine în terapie va avea nevoie de ajutor, și dacă îți poți înghiți propriile idei despre cum ar trebui să decurgă terapia, îi vei face un adevărat serviciu.”

”Cât va dura terapia? Atâta timp cât este necesar. Este ca și când ai întreba cât timp îți ia să te maturizezi.”

”Timpul nu înseamnă nimic în psihoterapie.”

”Terapia nu este confortabilă, deoarece implică procesarea durerii. Dar există un gând care poate fi confortabil: acela că doi oameni care împărtășesc durerea o pot tolera mai bine decât unul singur.”

Semrad, The heart of a therapist